A A A
Please consider registering
Guest
Forum Scope


Match



Forum Options



Min search length: 3 characters / Max search length: 84 characters
Forum Login
Register Lost password?
sp_TopicIcon
Wolfanoz 1tb SSD image drive issues
RSS
2 Posts
(Offline)
1
December 7, 2020 - 12:13 am
Print Quote

I loaded this image, it started up ok. But now it's in a never ending EXT4-fs error (device sda 2), after a couple minutes after booting. Asked for help on the RetroPie Official FB page and haven't gotten a response yet for how to fix this.

Also commented on Kio DieKen's youtube review of this image, his response was basically that if you don't use a Samsung T5 or T7 you're out of luck.

If there is a way to fix this, I'd love to know considering it took more than 5 days to download.

Avatar
2006 Posts
(Offline)
2
December 8, 2020 - 1:20 am
Print Quote

Following on from the CONFIRMED WORKING DRIVES thread ( https://www.arcadepunks.com/ar.....atibility/ _ - share your experiences/issues here

Avatar
2006 Posts
(Offline)
3
December 8, 2020 - 1:30 am
Print Quote

Reaper1187 said
I loaded this image, it started up ok. But now it's in a never ending EXT4-fs error (device sda 2), after a couple minutes after booting. Asked for help on the RetroPie Official FB page and haven't gotten a response yet for how to fix this.

Also commented on Kio DieKen's youtube review of this image, his response was basically that if you don't use a Samsung T5 or T7 you're out of luck.

If there is a way to fix this, I'd love to know considering it took more than 5 days to download.  

Strange that Kio would only claim 2 drives work, of 6 of us here only 1 of us has a T5 - you can see on the drive thread that there are others working including Wolfanoz very own drive https://www.arcadepunks.com/ar.....atibility/

What drive and connector are you using ?

2 Posts
(Offline)
4
December 8, 2020 - 2:15 am
Print Quote

Reaper1187 said
I loaded this image, it started up ok. But now it's in a never ending EXT4-fs error (device sda 2), after a couple minutes after booting. Asked for help on the RetroPie Official FB page and haven't gotten a response yet for how to fix this.

Also commented on Kio DieKen's youtube review of this image, his response was basically that if you don't use a Samsung T5 or T7 you're out of luck.

If there is a way to fix this, I'd love to know considering it took more than 5 days to download.  

I heard that there were issues with drives that were not at least 3.1. Is your drive usb 3.0? Could that be the issue? Also do you have the drive plugged into the bottom right blue port?

1 Posts
(Offline)
5
December 14, 2020 - 10:35 am
Print Quote

Happy to report this masterpiece works out of the box on a Sandisk Ultra 1 TB microSDXC.

2 Posts
(Offline)
6
January 9, 2021 - 11:21 am
Print Quote

I am also seeing this issue.

I also bought the Sandisk 1TB disk (SDSSDA-1T00-G26) so should be okay.

However, I get the error "ext4-fs error sda2 ext4_mb_generate_buddy 744 group 63" after booting with a blank screen for a few minutes and the activity light on the usb adapter flashing away.

As mentioned above by datank45 I think my error was purchasing the adapter.

I bought the StarTech.com SATA to USB Cable - USB 3.0 to 2.5 (USB3S2SAT3CB) when I should of bought StarTech.com USB 3.1 to 2.5" SATA Hard Drive Adapter - USB 3.1 Gen 2 10Gbps with UASP (USB312SAT3CB)

Both adapters are not expensive so not sure why I ordered the slower one.

The USB 3.1 should arrive tomorrow so will give it another go then.

Thanks for mentioning datank45.

2 Posts
(Offline)
7
January 10, 2021 - 4:22 pm
Print Quote

Took delivery of both adapters.  The recommended Sabrent adapter may not work as just had a black screen for 5+ minutes.

However the second Startech (USB312SAT3CB) did work.

So in my case the EXT4 error was due to the adapter being USB3.0 and not USB3.1.

Thanks datank45, your suggestion fixed it.

1 Posts
(Offline)
8
January 15, 2021 - 7:17 am
Awaiting Moderation

draip
9
January 16, 2021 - 9:38 pm
Awaiting Moderation

Forum Timezone: Europe/London
All RSS Show Stats
Administrators: Ninja UK, peter laws
Moderators: titipilas
Top Posters:
canter6: 199
Jaz808: 133
-x-: 54
Forum Stats:
Groups: 6
Forums: 52
Topics: 3044
Posts: 9467

 

Member Stats:
Guest Posters: 129
Members: 51361
Moderators: 1
Admins: 2

Most Users Ever Online
367
Currently Browsing this Page

1 Guest(s)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More